John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Gebruiksaanwijzing C- en K potenties

 

Buisje op zijn kop houden en draaien aan het dopje totdat er 2 korrels in het dopje gevallen zijn (of de capsule openen). Vanuit het dopje ( of capsule) de korrels in de mond laten vallen en laten smelten. Omdat het middel over de korrels gesprenkeld is en zich dus aan de buitenkant daarvan bevindt is het beter om de korrels zo min mogelijk met de handen aan te raken. Het tijdstip van inname maakt niet zoveel uit als het maar op “schone”slijmvliezen genomen wordt. Dit houdt in dat u een half uur tot een uur niet gegeten of gedronken heeft. Na een half uur is het middel goed ingewerkt en kunt u weer eten en drinken. Wel is het verstandig om een paar uur voor en na het middel geen koffie te drinken of de tanden te poetsen. Ook sterke pepermunt kunt u beter een aantal dagen vermijden maar u kunt wel gewone tandpasta gebruiken. Als het middel heel goed bij u past werkt het eigenlijk overal wel doorheen, maar past het gedeeltelijk dan kan het zijn dat het wordt tegengewerkt door de koffie en de pepermunt, vandaar deze adviezen.

Ook andere homeopathische middelen kunnen het middel tegenwerken, neem deze liever alleen na overleg. De meeste gewone geneesmiddelen werken goed samen met de homeopathie dus indien u het nodig heeft kunt u gerust een pijnstiller nemen. Koorts is een reaktie van het lichaam om ziektekiemen eruit te werken dus als het even kan is het beter dit niet te onderdrukken tenzij de koorts gevaarlijk hoog wordt. Voorzichtigheid is geboden met hormoonzalven. Een klein beetje smeren kan geen kwaad maar smeer niet de hele afwijking weg.

De frequentie van inname staat aangegeven op het buisje. Dit is echter een richtlijn!!! In principe hoeft u maar eens in de zoveel WEKEN het middel te nemen. Is de klacht nog aan het verbeteren dan kunt u beter afwachten tot het niet meer verandert of weer verslechtert.

Na inname van het homeopathisch middel kan er een begin verslechtering optreden. Indien dit gebeurt is dit over het algemeen een goed teken. De verslechtering begint vaak 1 tot 3 dagen na inname maar kan ook direkt optreden. Maximaal houdt dit 7-10 dagen aan, meestal echter korter. Ook kunnen er oude klachten die u vroeger heeft doorgemaakt opnieuw optreden, hetgeen een goed teken is. In sommige gevallen kunt u (tijdelijk) wat nieuwe klachten krijgen, het middel dat u gekregen heeft is dan voor u niet optimaal maar het kan dan nog wel een deel van uw klachten oplossen. Aangezien deze nieuwe klachten een aanwijzing geven voor een optimaler middel is het goed om ze altijd te melden, ook al lijken ze nog zo onbeduidend. Dit geldt ook voor opvallende dromen die u vrij snel na inname van het middel gekregen heeft. Het eerste dat verbetert na inname is over het algemeen de energie en/of de stemming.Daarna de lichamelijke klachten waarbij de huid vaak als laatste verbetert. Hoe langer de klachten bestaan hebben, hoe langer het duurt voordat zij helemaal weg zijn. De klachten die er het laatste zijn bijgekomen verdwijnen meestal het eerst.

Indien u nog vragen heeft kunt u mij mailen of bellen op tel:035-5385286. De beste tijd om te bellen is na 17:00 uur. Mocht u toch mijn voicemail treffen, spreek dan alstublieft uw naam en telefoonnummer in, dan bel ik u terug.