John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Gebruiksaanwijzing LM potenties

 

Ieder enkelvoudig homeopathische geneesmiddel wordt genoemd naar de uitgangsstof. Hiervoor gebruikt men overwegend de Latijnse naam, bijv. Sepia, Pulsatilla, Sulfur. Achter de naam staat een letter ( D,C,K of LM), die de soort potentie aangeeft, en een cijfer waaruit men kan aflezen hoeveel maal is gepotentieerd. D-potenties worden gepotentieerd in stappen van 1 op 10. C en K potenties in stappen van 1 op 100. LM potenties krijgen in 3 stappen een totale verdunning van 1 op 50.000.

Het voordeel van een LM potentie boven een C of K potentie is dat deze frequenter herhaald mag worden en dat deze minder beginverslechteringen geeft bij een juist gebruik.

Indien u druppels gebruikt dient u voor iedere inname het flesje 1-2 x krachtig op de hand te slaan(=potentieren).Pipetje vullen, 1 druppel in een beetje water doen en op “schone”slijmvliezen (d.w.z. gedurende 30-60 minuten niet gegeten of gedronken hebben) innemen. Na 15-30 minuten kan weer gegeten/gedronken worden. De korrel kunt u in de mond laten smelten maar ook op schone slijmvliezen.

De dosering op het flesje geldt altijd als richtlijn.

Bij een beginverslechtering altijd Stoppen!
Pas weer beginnen als de verslechtering over is.

Dan niet de druppels in een beetje water doen, maar 1 druppel of korrel in een heel glas water. Goed roeren en hier 1 slokje van nemen. De rest weggooien. Indien dit nog begin verslechteringen geeft, uit het glas water met die druppel/korrel 1 theelepel nemen en die weer verdunnen in een glas water. Hieruit 1 slokje of 1 theelepel nemen. Indien dit nog te sterk is,uit dit tweede glas weer 1 theelepel nemen en in een nieuw glas water doen etc. Op deze manier kunt u net zo lang verdunnen tot de beginverslechtering uitblijft. Treden er echt nieuwe klachten op (die u ook in het verleden nooit eerder gehad heeft), het middel niet meer innemen en contakt opnemen.

Indien er niet direkt reaktie op het middel optreedt, mag dagelijks 1 druppel/korrel genomen worden. Bij verslechtering Stoppen ! Daarna minder frequent gaan nemen, bijv. om de dag, om de 2 dagen of zelfs nog minder bijv. 1-2 maal per week. Het gebeurt wel eens dat er na een aanvankelijke verbetering ineens een verslechtering optreedt, in dat dient u minder vaak in te gaan nemen, na eerst een aantal dagen gestopt te zijn, zodat de verslechtering weer over is.

 

Bij direkte grote verbetering Stoppen ! Pas weer een 1 dosis nemen bij terugval.

Bij geleidelijke verbetering doorgaan in de voorgeschreven frequentie of vaker/minder vaak indien dat prettiger voelt.

Bij nieuwe klachten stoppen en contact opnemen.

Dus:
Direkt verslechteren: stoppen en daarna verdunnen,
Verslechtering na enige tijd: stoppen en minder vaak nemen
(nog) geen reaktie: gewoon doorgaan
Nieuwe klachten: stoppen en contakt opnemen.

Indien u nog vragen heeft kunt u contakt met mij opnemen van di-vrij van 17.00-17.30, of mijn antwoordapparaat inspreken dan bel ik u terug. Bij twijfel is even stoppen altijd verstandiger dan doorgaan !