John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Vaccinatiebegeleiding

 

Vaccins blijken meer bijwerkingen te hebben dan tot nu werd aangenomen. Eigenlijk is niet zo verwonderlijk aangezien de immuniteit op een andere manier verkregen wordt dan na doormaken van de betreffende ziekte. De meeste ziektes ontstaan door contact van het virus met de slijmvliezen van de luchtwegen of het maag-darm kanaal. Daarin bevinden zich cellen die zorg dragen voor de eerste afweer. Bij vaccinatie wordt het (dode of geïnactiveerde) virus rechtstreeks in de spier ingespoten. Ook krijg je normaal niet meer dan 1 ziekte tegelijk, nu worden er soms wel 16! tegelijk ingespoten. De vaccins zijn ook altijd verontreinigd met stoffen uit de voedingsbodem waarop het virus gekweekt is en andere stoffen die nodig zijn voor de bereiding en houdbaarheid van het preparaat. Al deze stoffen samen leggen een grote druk op het immuunsysteem. Natuurlijk vaccineren we niet voor niets, het heeft ook voordelen. Sinds de vaccinaties is de sterfte aan belangrijke ziektes die slecht behandelbaar zijn enorm afgenomen.

Al heel vroeg in het leven krijgt een kind de eerste vaccinaties. Het immuunsysteem is dan nog niet volledig opgebouwd. Later vaccineren (bijv . leeftijd 10 maanden) geeft minder problemen, echter, als het kind naar de crèche gaat is dat misschien niet zo verstandig.

Overwegingen die gemaakt kunnen worden op grond van het bovenstaande :

- Later vaccineren indien mogelijk.
- De vaccinaties niet allemaal tegelijk geven.
  Heeft wel weer als nadeel dat het kind vaker geprikt moet 
- Vaccinatie pas herhalen als het kind weer helemaal hersteld is
- Na de vaccinatie homeopathisch “ontstoren”.

Vaccinatie begeleiding:

Eén dag vóór en direkt na de vaccinatie 1-2 korreltjes ( afhankelijk van de leeftijd) van het betreffende vaccin homeopathisch verdund geven in een 200K (=200x 1/100 verdunning), bijv na DKTP/Hib/Hep-B/Pneu vaccinatie, 1-2 korrels DKTP/Hib/Hep-B/Pneu 200K geven. Indien DTP gegeven is, DTP 200K geven en niet de DKTP.  De korrels mogen klein gemaakt worden tussen 2 lepels, opgelost in een klein beetje water of zo in de mond gegeven worden. Wel even op “schone”slijmvliezen, d.w.z. ¼ -½ uur voor en na inname niet gegeten of gedronken hebben.

Indien er toch klachten optreden als koorts, huilerigheid, slaperigheid etc. 1-2 korrels van het betreffende homeopathisch bereide vaccin in de sterkte 30K oplossen in 1 glas water, goed omroeren , en zo nodig 1 theelepel geven tot de klachten verbeteren. Te beginnen ieder kwartier tot er een verbetering optreedt, dan stoppen en alleen herhalen als het weer verslechtert. Bijv. na de 2e dosis gaat het ietsje beter, afwachten, indien het na 2 uur weer wat slechter gaat, weer 1 x geven, totdat de klachten over zijn. Indien DKTP en Hib tegelijk gegeven zijn mogen zowel 1-2 korrels DKTP als 1-2 korrels Hib opgelost worden.

Eventueel kan 1 maand na de laatste vaccinatie het geheel extra ontstoord worden met een reeks van de betreffende vaccinatie in 30K, 200K, MK en XMK. Dit is preventief, ook zonder klachten (ook hiervan bestaat een beschrijving).

Indien er nog vragen zijn ben ik graag bereid deze te beantwoorden. U kunt mij mailen of bellen. Indien u mijn voicemail krijgt, spreek alstublieft uw naam en telefoonnummer in dan probeer ik u nog diezelfde dag terug te bellen.