John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Leefstijl  

 

 

Daar waar vroeger mensen overleden aan infecties en ongevallen, wordt tegenwoordig het merendeel wel in leven gehouden maar niet altijd zonder schade. Onze levenswijze zorgt ook dat veel mensen chronische klachten ontwikkelen. Door de hoge levensstandaard hier zijn mensen gewend er " een pilletje in te gooien",dan is het wel weer opgelost. Helaas verruil je dan vaak het ene probleem voor het andere. Neem je een pilletje voor je zere gewrichten, geeft dat maagklachten waar je dan weer een maagzuurremmer voor nodig hebt, die er vervolgens voor zorgt dat je vitamine B12 slechter wordt opgenomen waardoor je bloedarmoede krijgt en geheugen problemen. Tel uit je winst!

Die gewrichtsklachten komen natuurlijk ook ergens vandaan. Misschien heb je een voedings-intolerantie opgelopen doordat je darmen niet optimaal functioneren of heb je mentale stress, slaap je te weinig, doe je teveel, heb je een zittend leven ( Rust Roest), heb je vitamine of mineralen tekorten, of heb je teveel afvalstoffen in je lijf verzameld door vaccinaties, pilgebruik, plastic weekmakers of woon je onder een hoogspanningsmast. Misschien loop je wel de hele dag mobiel te telefoneren, eet je alleen magnetronvoer of woon je naast een UMTS mast. Dat los je dus niet op met een pilletje, zelfs niet met een homeopathisch pilletje.......

In de volgende hoofdstukken wil ik je wat stof tot nadenken geven. Het is niet mijn bedoeling om je een levenswijze op te dringen of een dieet. Wat voor de één goed is hoeft voor de ander niet op te gaan. Wees kritisch, luister naar je eigen lichaam en neem niet alles voor zoete koek aan.

Zelf heb ik in mijn leven maar 2 dieten gevolgd. 

  • Het VDH dieet (vreet de helft, werkt uitstekend om af te vallen)
  • Het See Food dieet ( alles wat ik zie vreet ik op, is meestal wat minder gezond)

Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik niet van de kant-en-klare dieten ben maar dat er m.i. wel voedingsmiddelen zijn die je beter niet dagelijks kunt eten. Eigenlijk hebben veel dieten wel goede dingen maar ik vind ze vaak te beperkend om je leven lang vol te kunnen houden.

De volgende items ben ik nog aan het bewerken en de pagina's zullen regelmatig worden aangepast en aangevuld.

Schrik niet van de informatie, je hebt al jaren geleefd in je huidige patroon en waarschijnlijk word je daar ook best oud mee. Wel ga je je beter voelen als je je keuzes bewuster maakt. Hoe meer klachten je al hebt, hoe meer je daar van merkt. Je kunt rustig omschakelen naar steeds betere producten en je hoeft heus niet alles wat je nog in huis hebt weg te gooien. Wij leven wel in deze tijd, van alle gemakken voorzien. Wat voor de één heel schadelijk is zal de ander misschien pas heel laat of nooit wat van merken, afhankelijk van hoe oud je wordt.

Het hele leven is een risico, morgen kun je ook onder een bus lopen. Dan heb je wel die lekkere vette hamburger gemist :)