John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Electrosmog 

Electrosmog is een term die wij gebruiken voor de elektromagnetische velden waar wij aan bloot gesteld worden via onze mobiele telefoons, wifi etc.  Volgens de gevestigde orde is dat absoluut niet gevaarlijk omdat deze velden zo zwak zijn dat ze het weefsel niet op kunnen warmen. Maar daar zit nou net het probleem niet. Onze cellen communiceren zelf ook dmv elektromagnetische velden die nog veel zwakker zijn. Niet zo moeilijk om te bedenken dat je een babylonische spraakverwarring kunt creeëren met deze velden. Er worden schakelaars aan en uit gezet wat niet de bedoeling was. Vaak is dat niet zo'n probleem maar als het er teveel worden dan gaat de boel toch wat raar functioneren.

Veel mensen gaan tekeer over de telefoonpaal op de hoek van de straat maar de meeste rommel blijk je zelf te veroorzaken met je eigen apparatuur. Wist je dat een dect telefoon een heftiger veld veroorzaakt dan een zender in je tuin? Zelfs als je hem niet gebruikt stuurt het basis station 100 keer per seconden een signaal de ruimte in dat vergelijkbaar is met een GSM mast op 20 meter afstand!

Ook je router geeft een behoorlijk veld de hele dag en een netwerk printer staat ook de hele dag te tetteren als je hem niet uit zet. Tel daar je mobiele telefoon en je laptop bij op en het feest is compleet. Heb je je telefoon wel eens naast een radio gelegd of een computer? Dan hoor je duidelijk dat hij regelmatig communiceert met de paal op de hoek. Ook 's nachts dus. Die moet je dus niet op je nachtkastje leggen als wekker. Tenzij je hem in de vliegtuig stand zet maar dan ontvang je geen app'jes en andere bliebjes meer. En wat dacht je van de draadloze babyfoon?

Vooral 's nachts ben je kwetsbaar omdat je systeem in rust is. Weer op moet laden voor de volgende dag. Dat proces verstoor je ook met al die velden. En dan heb ik het nog niet over je radiowekker, de bedrading van je lampen, stopcontacten etc. Ook daar zit een flink veld omheen.

Ik wil je niet paranoid maken maar enige tips hierin kunnen geen kwaad:

  • Gebruik weer gewoon een telefoon met een snoer of, als je dat wel heel erg onhandig vindt, koop een eco-dect. Je moet dan wel even door de menu'tjes heen fietsen want standaard is hij geen haar beter dan zijn achterhaalde broertje. Zet hem op de eco-stand ( dan zendt hij minder hard. Wil je toch bereik in je achtertuin dan haal je dat vinkje even weg). Zet hem ook op de eco-plus stand. Hiermee houdt het basis station zijn klep als je hem niet gebruikt. Dus alleen als je er mee telefoneert krijg je dat veld over je uitgestort. Reden temeer om het gesprek kort te houden ;-)
  • Zet 's nachts je wifi uit ( ja er zit een knuppie op hoor!). Of, koop een eco-router. Zelfde verhaal als de eco-dect. Hij houdt zijn snavel als je hem niet gebruikt en geeft veel minder pulsen per seconde.
  • Koop een wekker op batterijen of zet je radio wekker minimaal 5 meter van je af. ( Moet je wel je nest uit als hij af gaat maar dan ben je tenminste meteen wakker).
  • Zet netwerkprinters die je niet gebruikt gewoon uit, net als je mobiel 's nachts of leg hem hééél ver bij je vandaan.
  • Probeer je bed zoveel mogelijk vrij te laten staan van snoeren en elektrische leidingen. Trek de stekkers uit je beweegbare lattenbodem en gooi je waterbed de tent uit ( want zonder verwarming slaapt dat een stuk minder lekker hoor). 
     

Zo kom je in ieder geval 's nachts beter tot rust. Ben je erg gevoelig dan kun je een bedrijf inschakelen die dit alles komt meten en eventueel saneren. Want meten is weten ;-)

Je kunt hier meer over lezen op www.stopumts.nl 
Neus ook eens bij de winkels op dit gebied, bijv, www.vitalitools.nl Er gaat een wereld voor je open!

Nog even dit over de magnetron: Het enige juiste gebruik van de magnetron is als "keukenkastje". Je maakt je eten stuk en die dingen zijn zo lek als een mandje. Als je naast dit apparaat gaat meten met een hoogfrequent meter dan schiet hij  uit zijn schaalverdeling. Als je het toch niet kunt laten, hou dan in ieder geval minimaal 5 meter afstand van dat ding!