John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Gebruiksaanwijzing homeopathie bij acute klachten

 

Bij acute klachten werkt homeopathie zeer snel, bij infecties zelfs sneller dan antibiotica mits het goede middel genomen wordt. Soms lukt dit niet om het goede middel direkt te vinden. Wanneer het middel dus niet na een paar uur verbetering geeft kan het nuttig of noodzakelijk zijn om toch uit te wijken naar een regulier middel, afhankelijk van de kwaal.

Bij acute klachten is het vaak nodig om wat frequenter te stimuleren. Het beste kunt u daarvoor 2 korreltjes oplossen in een flesje water ( ca 50 ml). Hiervoor kunt u mineraalwater zonder prik gebruiken of gewoon kraanwater. Dit hoeft niet gekookt te zijn, tenzij het voor een baby gebruikt wordt. Zorg ervoor dat u het flesje niet tot de nok vult maar net tot waar de ronding overgaat de vernauwing. Er moet namelijk voldoende ruimte overblijven om te potentiëren (schudden). Het water moet tegen de bovenkant van het flesje kunnen slaan.

Nadat de korreltjes zijn opgelost slaat u het flesje een keer of 3 krachtig tegen de hand, in één richting. Hierdoor wordt de informatie van het homeopathische middel overgebracht op het water in het flesje. U neemt hiervan 1 dessertlepel en wacht af wat er gebeurt. Indien er na 15 minuten geen verandering is opgetreden slaat u het flesje nogmaals 1x op de hand en neemt een tweede lepel. Eventueel na een half uur en een uur dit nog eens herhalen.

Bij effect STOPPEN !!!!! en pas weer een lepel nemen als de klachten weer verslechteren.

Als het middel na 3 of 4x nog niets gedaan heeft moet u stoppen want dan is het waarschijnlijk niet het goede middel en wordt u mogelijk alleen maar slechter als u het blijft nemen. Dit is namelijk een zeer krachtige manier van stimuleren.

Wanneer u duidelijk een verbetering merkt mag u het middel zo nodig blijven herhalen. Vaak is dit de eerste dag 3-5x en de dagen erop steeds minder vaak. Aangezien het flesje gewoon water bevat zonder conserveringsmiddel moet het wel in de koelkast bewaard worden en na 3 dagen weggegooid. Als u het middel daarna nog nodig heeft kunt u een nieuwe oplossing maken. Houd er rekening mee dat het middel na iedere keer schudden sterker geworden is, dus de nieuwe oplossing moet u minstens zo vaak op de hand slaan als de oude in totaal geslagen is. Dit kan best 10-20x zijn! Doet u dit niet dan zal de nieuwe oplossing waarschijnlijk niet veel meer doen. Indien het flesje binnen 3 dagen bijna leeg is kunt u het ook opnieuw aanvullen met water en dat 3x schudden. Zo wordt de oplossing een potentie hoger en ook dus sterker. Of u kunt op de bovenstaande manier een nieuwe oplossing maken.

Als de klachten al een paar dagen bestaan is 3x stimuleren voor de eerste dag meestal voldoende. Hoe acuter en heftiger de klacht, hoe vaker het middel genomen mag worden.
Bij nieuwe klachten, verslechtering van energie of stemming STOPPEN EN CONTAKT OPNEMEN.Het middel moet steeds langer gaan werken. Heeft u het middel steeds vaker nodig of blijven de tussenpozen even lang, CONTAKT OPNEMEN!!