John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Kinderen

 

Alles over homeopathie: KidsBij kinderen kun je het middel niet alleen vinden aan de hand van het klachtenpatroon en de karakterbeschrijving van de ouder maar ook door gedragingen van het kind, de eigen kleur- en kledingkeuze, tekeningen, angsten, dromen en alle gevoelens van de moeder in de zwangerschap die zij niet van zichzelf kende, inclusief voorkeur en afkeer van bepaalde voedingsmiddelen omdat deze pasten bij het energetische patroon van het kind.

Het behandelen van kinderen vind ik aan de ene kant makkelijker, maar soms ook moeilijker dan het behandelen van volwassenen. Een kind is nog niet zo gecompenseerd als een volwassene waardoor het soms makkelijker is om het middel te doorzien. “What you see is what you get”. Aan de andere kant kan de volwassen patiënt zijn klachten vaak makkelijker onder woorden brengen.

Huidklachten als eczeem en waterwratjes, chronische verkoudheden en astma zijn klachten waar kinderen vaak voor bij mij komen. En slaapproblemen, dat is ook een topper die meestal goed behandelbaar is en mij nogal eens een flinke bos bloemen oplevert als pa en ma eindelijk het grootste deel van de nacht weer in bed kunnen doorbrengen.

Behalve de geschiedenis en karakter beschrijvingen van het kind zelf heb je veel aan het verhaal van de zwangerschap en zelfs vlak voor de conceptie. Zeker in de zwangerschap zijn moeder en kindje energetisch één geheel. De moeder kan dan ook ineens gevoelens krijgen die haar niet bekend zijn of ineens trek in ander voedsel krijgen of afkeer van dingen die zij voorheen wel lekker vond. Dit zijn eigenlijk symptomen die bij de energetische toestand van het kind horen en waar je dus goed op kunt voorschrijven. Ook tekeningen die het kind gemaakt heeft of zelfs tijdens het consult maakt om de tijd door te komen geven vaak mooie aanwijzingen in welke hoek je het middel moet zoeken.
 

Alles over homeopathieDromen, angsten en fascinaties (verhalen, sprookjes) kunnen net als bij volwassenen mooie hints geven. Waarschijnlijk kent u zelf wel het fenomeen dat u kunt inschatten wat voor een kado bij iemand past of hoe iemand die u nog niet zo goed kent zijn huis ingericht zal hebben. Een aantal van u zal daar zelfs best goed in zijn. Dit heeft te maken met iemands uitstraling, zijn energetische plaatje. Het is dan ook niet toevallig dat iemand voor een bepaalde kleur kiest of voor bepaalde muziek. Dit harmonieert of botst met zijn energie. 
Van veel middelen is dan ook in kaart gebracht wat voor kleur mensen kiezen die goed reageren op een bepaald middel. Kalium mensen kiezen doorgaans voor de kleur blauw als je ze een kleurkaart laat zien. Ulrich Welte heeft hier veel over geschreven. Niet alleen de kleurkeuze maar ook de handschriften van mensen die hetzelfde middel nodig hebben lijken erg op elkaar. Bij twijfel tussen 2 middelen kun je hier veel aan hebben, helaas is ook dit systeem nog niet compleet. Het zal u dan ook niet verbazen dat ik kinderen ook nogal eens een kleur laat kiezen.

Ook uit de lichaamsbouw kun je soms een aanwijzing krijgen of kleding keuze. Niet alleen de kleuren die mensen graag dragen maar ook de patronen kunnen het beeld compleet maken. Mensen die een mineraal nodig hebben kiezen vaak voor effen stoffen of strakke vormen als strepen of ruitjes. Tierelantijntjes passen meer in het plantenrijk en dierenmotieven ( slangenprint/luipaard) kunnen een aanwijzing zijn voor een middel uit het dierenrijk. Uiteraard gaat dat niet altijd op en moet je heel voorzichtig zijn met interpreteren maar het kan het beeld net even compleet maken.

De foto’s van Fenna zijn verzorgd door Tet Lagemaat www.tetlagemaat.nl