John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Welke klachten behandel ik het meest?

 

Ik behandel patiënten van alle leeftijden, van pasgeborenen t/m tachtigers, iedere leeftijdsgroep heeft zijn eigen top 10 aan klachten. Baby’s help ik met vaccinatie begeleiding en darmkrampjes, wat oudere kinderen zie ik veel met astma, eczeem, allergieën, oorontsteking, nachtelijk spoken en problemen met de spijsvertering. Pubers met menstruatie problemen, hooikoorts en algeheel “niet lekker in het vel zitten”. Dit laatste geldt voor alle leeftijden. Wist u dat wij ook veel kunnen met depressies en angsten? Zeker overgangs klachten behoren tot de toppers van de homeopathie. Ook reumatische klachten, auto-immuun stoornissen, MS, M Crohn etc.

Natuurlijk hoeft iemand niet te kiezen tussen de homeopathie en de behandeling van de specialist. In eerste instantie behandel ik gewoon mee. Als iemand heel goed gaat kan er met de betreffende specialist onderhandeld worden over vermindering van medicijnen, wat vaak al vanzelf wordt voorgesteld. Ook als ik iets niet vertrouw stuur ik patiënten terug naar de huisarts voor nader onderzoek, of in uitzonderlijke gevallen, rechtstreeks naar de specialist als er echt haast geboden is.

Zelfs kankerpatiënten kunnen goed homeopathisch begeleid worden. Chemotherapie en bestraling worden vaak beter verdragen in combinatie met homeopathische middelen en voedingssupplementen. Ook gebeurt het wel eens dat je de kanker rechtstreeks gunstig beïnvloedt.Natuurlijk is dit altijd wel ons streven maar ik wil niet dat de patiënt hier al zijn hoop op zet omdat kanker een ingewikkelde verstoring is.

Aandoeningen als diabetes en multiple sclerose zijn homeopathisch wel te begeleiden maar meestal niet te genezen. Wanneer de alvleesklier echt geen insuline meer produceert, als alle insuline producerende cellen kapot zijn zal daar niets aan veranderen. Wel kunnen klachten die samenhangen met de diabetes verminderen. De insuline kan natuurlijk niet gestaakt worden. Wanneer de alvleesklier nog wel wat produceert, of wanneer het lichaam niet goed reageert op insuline kan het zijn dat de insuline behoefte gaat verminderen na homeopathische behandeling.