John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Even voorstellen...

 

Laila AlbertsMijn naam is Laila Alberts, en ik ben werkzaam als homeopathisch arts sinds 1990. In 1989 ben ik afgestudeerd als basisarts aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, wat inhoudt dat ik 4 jaar colleges gevolgd heb en 2 jaar co-schappen gelopen heb in verschillende ziekenhuizen. Dit is eigenlijk de vooropleiding voor alle specialismen, zoals interne geneeskunde, chirurgie, maar ook huisarts geneeskunde. Aangezien er in 1989 lange wachttijden waren voor al deze opleidingen ben ik al tijdens mijn opleiding begonnen met een 3 jarige opleiding tot (elektro) acupuncturist omdat mij dat erg boeide. Dit was eigenlijk een opleiding voor afgestudeerde artsen maar ik heb mij toch als student in kunnen schrijven. In 1990 ben ik daarin afgestudeerd en ben ik aangenomen in een groepspraktijk voor acupunctuur en homeopathie in Dirkshorn. Aangezien in de elektroacupunctuur veel gewerkt wordt met homeopathische (complex) middelen ben ik daarna ook de homeopathie opleiding voor artsen gaan volgen in Wageningen, waar ik de 3 jarige basis en daarna nog 2 jarige Europese opleiding gevolgd heb. In 1991 ben ik voor mezelf begonnen in Hilversum, eerst in mijn achtertuin, later bij een collega-arts voor orthomanipulatie, waar ik zo'n 18 jaar gewerkt heb. Van 2012 t/m januari 2023 was mijn praktijk gevestigd in Gezondheidscentrum Ingang15, op landgoed Zonnestraal, in Hilversum. Vanaf 1 februari 2023 ben ik, na een flinke verbouwing weer terug naar mijn achtertuin. Zo is het cirkeltje weer rond. 

Van lieverlee ben ik steeds meer homeopathisch gaan werken. Acupunctuur pas ik al jaren niet meer toe, niet omdat het niet werkt maar ik ben van mening dat ik maar 1 ding tegelijk optimaal kan doen.

In de loop der jaren is de homeopathie ook erg veranderd. In de jaren ’90 heeft Jan Scholten het periodiek systeem der elementen in kaart gebracht waardoor wij een enorme uitbreiding van middelen kregen om met succes toe te passen. Later kwamen daar de Lanthaniden bij, die heel goed bleken te werken bij auto-immuun ziektes zoals M.S. en de ziekte van Crohn.

In India is Sankaran begonnen met een nieuwe manier van vragen stellen waarbij we tot veel diepere voorschriften kunnen komen omdat we het onderbewuste van de patiënt laten spreken. Deze methode, bekend als de Sankaran of Bombay methode, heeft een enorme vlucht genomen maar is niet eenvoudig om toe te passen en lukt niet bij iedereen. Ik heb er al velen mee kunnen helpen waarmee ik op de conventionele manier nooit zover gekomen zou zijn. Verderop zal ik het systeem uitleggen.

Homeopathie is zeker geen stoffig vak maar evolueert snel, net als de reguliere geneeskunde. Jammer genoeg vliegen voor en tegenstanders van de homeopathie elkaar regelmatig in de haren, wat mijns inziens nergens voor nodig is. Voor mij bestaan ze gewoon naast elkaar en hebben beiden hun goede kanten.

De foto's op deze website zijn inmiddels stokoud en aan vervanging toe. Dat wordt mijn volgende project :-)