John Jansen Fotografie

Alles over homeopathie

Vergoeding

 

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden een deel van het consult, vaak met een maximum per jaar en soms ook nog met een maximum per dag. Homeopathie zit, net als veel andere complementaire geneeswijzen, niet in het basis pakket. Heel soms zit homeopathie ook niet in het aanvullende pakket daarom is het verstandig om uw polis hier eerst even op na te kijken.

U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig. De enige voorwaarde is dat de homeopaat is aangesloten bij de AVIG (Artsenverenig voor integrale geneeskunde) of de NVKH. Veel homeopathische middelen worden ook vergoed. Dit is afhankelijk van registratie van het middel.
Voorheen waren wij lid van de VHAN, Vereniging homeopathische Artsen Nederland, maar deze is opgeheven als zodanig en alle leden hebben zich nu aangesloten bij de AVIG. De VHAN bestaat nog wel als vakgroep.

De term “alternatieve geneeskunde” gebruiken wij bij de AVIG niet omdat dit suggereert dat wij dan “in de plaats van”de reguliere geneeskunde werken. Wij werken aanvullend, oftewel “complementair”.

Helaas hebben sommige zorgverzekeringen homeopathie uit hun aanvullende pakket gehaald. Kijk dus voor het nieuwe jaar of bij het over sluiten van uw verzekering of dit nog gedekt is.